ACTIEF - DESKUNDIG - DICHTBIJ - EN LEUK

Algemene informatie

Bij alle KCWF-trainingen staat bij de opvoeding van de hond een positieve relatie tussen baas en centraal. Onze instructeurs zijn specifiek opgeleid voor de cursus die ze geven. Zij geven je deskundige aanwijzingen en adviezen over hoe je met je hond kunt omgaan en hoe je het beste kunt oefenen.

Dagelijks oefenen is dé manier om een goed resultaat te krijgen. Het opvoeden van een hond vergt ongeveer twee jaar ( het duurt 2-3 jaar voor een hond volwassen is). Ons advies is dan ook om meerdere cursussen achter elkaar te volgen, omdat het met wat ondersteuning gemakkelijker is om je hond door zijn eerste levensfases te helpen. De meeste honden vinden het leuk om iets te leren!

Locaties 
De KCWF heeft vijf cursuslocaties: Den Helder, Heerhugowaard, Heiloo, Hoorn en Schagen. De meeste cursussen worden wekelijks gegeven, maar per locatie mogelijk op verschillende dagen en/of tijdstippen. Tijdens de training mag de hond geen slipketting, geen flexlijnen en geen tuigje dragen.


Basiskennis

Voor een aantal cursussen heeft het de voorkeur dat je hond minimaal de Basiscursussen 1 tm 3  heeft gevolgd en liefst ook de  A-cursus (diploma is niet verplicht). Belangrijk is bij deze cursussen dat je hond goed opgevoed is en goed luistert als hij los loopt.

 

 

Chippen

Om aan een KCWF-training te kunnen meedoen, moet je hond voorzien zijn van een chip. Op 1 januari 2013 is de nieuwe Wet Dieren van kracht geworden. Daarin is ook de verplichte Identificatie en Registratie (I&R) van honden geregeld. Alle honden die bij ons komen trainen, moeten daarom gechipt zijn; de bijbehorende papieren moeten in het inentingsboekje zitten.

 

Gezondheid

De KCWF adviseert haar leden dringend om vóór deelname aan een cursus Agility en/of Flyball de hond te laten keuren door een dierenarts. De dierenarts controleert dan of de hond fysiek in staat is om aan de sport deel te nemen. Voor de beoordeling van het bewegingsapparaat kun je ook bij een hondenfysiotherapeut terecht. Het overleggen van een gezondheidsverklaring is niet verplicht. Deelname aan de cursus valt onder verantwoordelijkheid van de eigenaar. Als de instructeur constateert dat de hond fysieke problemen heeft kan hij de hond uitsluiten van verdere deelname.

 

 

Algemene cursusinformatie

Op onze vijf locaties is het cursusaanbod verschillend. Gelukkig zijn er vijf locaties. Kies de activiteit die je leuk lijkt en die geschikt is voor jou en jouw hond.